آیا سالمندان باید روزه بگیرند؟
افراد سالمندی که از سلامت برخوردارند می توانند روزه بگیرند، اما سالمندانی که کم وزن هستند و یا از بیماری رنج میبرند توصیه می شود، که از گرفتن روزه اجتناب کنند. سالمندانی که ضعیف و بسیار سالخورده هستند ممکن است به سرعت در معرض ابتلا به هیپرگلیسیمی، هیپوگلیسیمی، و اختلالات متابولیسمی جسمانی قرار بگیرند.
با چه مشکلاتی ممکن است مواجه شویم؟
کم آبی یکی از جدی ترین مشکلات سالمندان است که به علت عدم احساس تشنگی و در نتیجه کم نوشی به وجود می آید. افراد سالمند باید آب و مایعات فراوان و در فواصل مکرر پس از شکستن روزه بنوشند. محتوی وعده سحری باید مواد مغذی مختلف، ترجیحا کم کالری، قابل هضم و کم چرب باشد. چربی بیش از حد مانع هضم می باشد و به علاوه باعث ایجاد عوارض زیادی در کبد و رگهای خونی می شود.
انواع رژیم غذایی برای سالمندان روزه دار
خوردن غذای پخته به علت هضم سریع و راحت خوردن توصیه میشود. سالاد و سبزی ها به تامین ویتامین ها، مواد معدنی، و نمک مورد نیاز بدن و همچنین فیبرها کمک می کنند..
متخصصان پیاده روی بعد از افطار را توصیه می کنند چون باعث افزایش گردش خون و آرام سازی عضلات می شود.
وعده سحر برای سالمندان اهمیت دارد. وعده ی سحری به سالمندان کمک میکند غذا و انرژی مورد نیاز سالمندان تامین شود تا بتوانند روزه گی را تاب بیاورند. به گفته دکتر ویچ دیر خوردن سحری بهتر از زود خوردن آن است زیرا مانع از تشنگی و گرسنگی زود هنگام در سالمندان می شود.
مشکلاتی در زمینه سلامتی به دلیل مصرف بیش از حد مواد غذایی، رژیم غذایی نامتعادل و همچنین خواب کم ایجاد می شود. برای جلوگیری از کمبود آب، آب کافی بین افطار بنوشید و به اندازه کافی بخوابید. نیاز فوری بدن در زمان افطار این است که یک منبع انرژی گلوکز به آسانی در دسترس هر سلول زنده قرار بگیرد، به ویژه مغز و اعصاب. خرما و نوشیدنی ها منابع خوبی از انرژی هستند. خرما منبع عالی شکر، فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیم میباشد.