پیشگیری از تحلیل بافت عضلانی در سالمندان

پیشگیری از تحلیل بافت عضلانی در سالمندان

با افزایش سن و جمعیت ، خطرات مرتبط با افزایش سن ازجمله خطرات مرتبط با سارکوپنیا(تحلیل بافت عضلانی) افزایش می‌یابد.

سارکوپنیا(تحلیل بافت عضلانی) چیست؟

سارکوپنیا کاهش تدریجی و اجتناب‌ناپذیر حجم و قدرت عضلانی است که با افزایش سن رخ می‌دهد. سارکوپنیا همراه با عوامل محیطی نظیر کاهش فعالیت بدنی، مصرف ناکافی پروتئین، اختلال در سیستم هورمونی رخ می دهد.

مرکز درمان در منزل امداد

عوامل ایجاد کننده تحلیل بافت عضلانی در سالمندان

نداشتن فعالیت فیزیکی، یکی از عوامل مهم ایجادکننده و تشدیدکننده کاهش توده و قدرت عضلانی در سالمندی و حتی در افراد جوان شناخته شده است. تحقیقات نشان داده‌اند مردان و زنان مسنی که از نظر فیزیکی غیرفعال هستند نسبت به افراد جوان بیشتر در معرض کاهش توده عضلانی، افزایش ناتوانی، ریسک افتادن و کاهش عملکرد قرار دارند.

راهکارهای پیشگیری از تحلیل بافت عضلانی

فعالیت بدنی و به طور ویژه تمرین مقاومتی می‌تواند از کاهش توده عضلانی جلوگیری کند و حتی روند آن را معکوس سازد. تمرین های استقامتی به عنوان مهم ترین مداخله در برابر از دست رفتن عضلات شناخته می‌شوند و به ساخت عضله وبهبود ارتباط عصبی عضلانی نیز کمک می‌کنند.

استفاده از رژیم غذایی که دارای مقادیر کافی پروتئین باشد، برای پیشگیری از سارکوپنیا ضروری است چرا که مواد مورد نیاز برای ساخت عضله را فراهم می‌آورد. سالمندان به پروتئین بیشتری نیاز دارند؛ چراکه توانایی بدن آنها در هضم و جذب پروتئین‌ها کاهش یافته است و به‌خصوص در شرایط بیماری و عفونت نیاز به پروتئین باز هم بیشتر می‌شود. پروتئین مصرفی باید از منابع کم‌کالری مثل گوشت‌های کم‌چرب، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ، حبوبات و لبنیات کم‌چرب تأمین شود.نکته حائز اهمیت در رژیم غذایی سالمندان این است که سالمندان حتما در رژیم غذایی خود پروتئین های حیوانی را قرار دهند؛ چرا که پروتئین های حیوانی مانند تخم مرغ، مرغ، ماهی و … پروتئین های کاملی هستند که تمام اسیدهای آمینه را در بر می‌گیرند. توصیه می‌شود، سالمندان حتما سه عدد تخم مرغ در هفته مصرف کنند. مصرف مقادیر کافی مایعات نیز برای پیشگیری از تحلیل عضلانی توصیه می‌شود.

سطح ویتامین دی  باید اندازه‌گیری شده و درصورت لزوم ،کمبود آن اصلاح شود. ویتامین دی در رشد، حفظ و عملکرد توده عضله نقش دارد که بهتر است از طریق نور خورشید یا مصرف مکمل تأمین شود.

مرکز آموزش های مهارتی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

جستجو

+