زونا

این بیماری واگیردار بوده و حاصل فعالیت مجدد ویروس آبله مرغان است که در ابتدا معمولا به صورت سوزش و درد در ناحیه ای از پوست بدن تظاهر می یابد و به دنبال آن ضایعاتی نمایان می گردد.

درمانهای خانگی

  • مصرف غذاهای با مزاج سرد مخصوصا سوپ کاهو و گشنیز و کدو به مدت 2 هفته و پس از این مدت نیز تا بهبودی کامل بیماری کاهش مصرف غذاهای سرد
  • تلاش برای آرامش روحی و روانی – سکوت ذهن و زبان – کاهش استفاده از وسایل نوری مثل مبایل و کامپیونر و ….
  • پرهیز از دیرخوابیدن و خواب در روز کاهش فعالیت فیزیکی و استراحت بیشتر
  • حتی المقدور از آسیب به پوست با خاراندن شدید پرهیز گردد.

درمان های ساده

  • ضماد کاهو : چند برگ کاهو را له کرده و روی موضع ضماد کنید و هر 20 دقیقه تجدید کنید.
  • بارهنگ : یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب جوش بماند تا لعاب بدهد و سپس با کمی شکر شیرین کرده نیم ساعت پس از هر وعده غذایی (روزی 3 مزتبه) میل کنید.
  • چای آبلیمو یا نارنج : 2 قاشق غذاخوری آبلیمو یا نارنج + یک لیوان آب جوش روی هر وعده غذا با قند میل شود.
  • مخلوط سدر و ماست نیز کمک کننده می باشد.
  • ماءالشعیر طبی : یک واحد جوی پوست کنده را در 14 واحد آب با حرارت کم بجوشانند تا به حدود 11 تا 12 واحد برسد. سپس آن را صاف کرده در یخچال قرار داده به جای آب روزانه 4 تا 8 لیوان میل کنید. فراموش نگردد در مواقع شدت بیماری مراجعه به پزشک متخصص اکیدا توصیه می گردد.

اصول ششگانه حفظ سلامتی یا همان” سته ضروریه “

  • آرامش روح و روان

ابوعلی سینا می فرماید:

واعلم ان من المعالجات الجیده النافعه الاستعانه بما یقوی القوی النفسانیه و الحیوانیه کالفرح و لقاء ما یستانس به، و ملازمه من یسر به ، و ربما نفعت ملازمه المحتشمین و من یستحیی منه

بدان که از معالجات خوب قوی کردن قوای نفسانی و حیوانی است مثل شادی و نزدیکی با انها که مانوس هستی و همنشینی با آنها که برایت شادی می آورند ، چه بسا سودبردن از همنشینی با دانشمندان و با آنها که ازآنها حیا داری .

  • مدیریت تغذیه

قرآن کریم در سوره عبس آیه 24 می فرماید:

فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلى‌ طَعامِهِ

منظور توجه به خوراک است .

ابوعلی سینا می فرماید:

وَ نَعنی بِاالتَّدبیرِ اَلتَّصرفُ فِی الاَسبابِ الضَرورِیَةِ المَعدودَةِ اَلَّتی هِیَ جارِیَةُ فِی العادَةِ،وَالغِذاءُ مِن جُملَتِها

تدبیر به معنی در اختیار گرفتن موارد ضروری که به صورت عادتی در زندگی جریان دارد هست و غذا یکی از آنهاست

غذا 2 اصل مهم دارد یکی اصل کاهش غذا و دیگری رعایت سردی و گرمی غذا( مزاجا)

  • مدیریت خواب

مهمترین معیار خواب خوب سبکی و نشاط و آمادگی ذهنی در طول روز است

  • ورزش و تحرک

ابوعلی سینا می فرماید:

مُعظَمُ تدبیرَ حِفظِ الصِّحَّةِ هُوَ اَن یَرتاضَ ثُمَّ التَّدبیرُالغِذاءِ ثُمَّ التَدبیرُ النَّومِ

مهم ترین تدبیر حفظ سلامتی، ورزش می باشد و بعد تدبیر غذا  و بعد تدبیر خواب

  • پاکسازی بدن

کاهش غذا و ورزش مناسب با سن فرد و دفع به موقع ادرار و مدفوع و عدم تاخیر هنگام احساس دفع و همچنین حمام مناسب و نظافت پوست و تعریق کافی و استفاده از آفتاب و گرمای تابستان و نیز مسواک زدن از جمله موارد مهم در پاکسازی بدن هستند.

  • آب و هوا

هوای پاک از جمله مهمترین عواملی است که انرژی ها را افزایش می دهد و سلامتی و نشاط را بدنبال دارد.

رفتن به مناطق خوش آب و هوا و استفاده از بوهای خوش (پوست پرتقال -بوی لیمو و نارنج و گلاب و …) پوشش مناسب و استفاده از البسه کتان و پنبه ای ئر تابستان  و در زمستان البسه پشمی است و در همه فصول جلو گیری از برخورد مستقیم با هوای سرد به سر و کمر و کلیه ها و اطراف ناف و عدم قرارگیری در معرض مستقیم هوای سرد پنکه و کولر و … و در آخر پوشیدن سر با کلاه  بسیار سودمند است.

در حقیقت این شش اصل همان روش زندگی صحیح می باشد که مورد توجه طب نوین نیز می باشد.

نفخ

علامتی شایع ناشی ار ضعف هضم غذا است .این علامت ارتباط مستقیمی با پرخوری و مصرف بیش از اندازه و نابجای میوه و سبزیجات و همچنین عدم تحرک و افزایش درگیری های روحی و روانی در بین ما و مخصوصا در سالمندان دارد.

درمانهای خانگی

مهمترین اقدام کاهش میزان غذا و خوب جویدن غذا و عدم مصرف ترشی ، ماست و عدم مصرف آب بین غذا و پرهیز از پرخوری و مصرف همزمان مواد غذائی خرد در بین وعده های اصل همچنین پرهیز از ایستاده و تند غذا خوردن و تنظیم ساعات مشخص برای وعده غذائی .

مصرف غذاهای گرم مزاج به مدت 2 هفته و پس از آن تا بهبودی کامل کاهش مصرف غذاهای سرد مزاج.

ورزش های روزانه متناسب با سن ( برای سالمندان پیاده روی مناسب می باشد)

اجتناب از فکر و خیال و گوش دادن به نغمه های خوش و بوهای مطبوع مثل بوی گلاب و پوست پرتقال و نواهای دل انگیز

پرهیز از دیرخوابیدن و خواب در روز

داروهای خانگی

زنیان یک قاشق چای خوری  در یک فنجان آب جوش 10 دقیقه در دمای اتاق با درب بسته مانده و بعد صاف کرده با کمی شکر شیرین شده و نیم ساعت پس از هر وعده غذائی مصرف شود.

چای زیره سبز یک قاشق مربا خوری  در یک فنجان آب جوش 10 دقیقه در دمای اتاق با درب بسته مانده و بعد صاف کرده با کمی شکر شیرین شده و نیم ساعت پس از هر وعده غذائی مصرف شود.

لازم به ذکر است در مواقع شدت بیماری حتما به پزشک متخصص گوارش مراجعه گردد.

دیابت

بیماری مزمن پیش رونده و شایعی است که با افزایش میزان استرس های محیطی ،کاهش فعالیت های بدنی ، اختلال خواب و پرخوری و متعاقب آن سوء هضم و چاقی مرتیط می باشد.

بهتر است کنار درمانهای روتین ار طب سنتی نیز بهره گرفت و امکان کاهش داروهای مصرفی را مد نظر قرار داد.

اقدامات لازم عبارتند از:

مدیریت حالات روحی و روانی مانند سکوت ذهن و زبان و اجتناب از افکار منفی و خیال های مشوش کننده ، استفاده از بوهای خوش و نغمه های دلنشین و مناظر زیبای طبیعت .انجام تمرین تنفس عمیق با چشم های بسته به صورتی که بازدم به آهستگی انجام می گیرد.

مصرف غذاهای گرم مزاج به مدت 2 هفته و در ادامه کاهش مصرف غذاهای سرد

خوردن سوپ سماق ، خورشت و خوراک کدو برای بیماران دیابتی توصیه می گردد ،همچنین ماء الشعیر طبی برای کاهش قند بسیار کمک کننده می باشد.

خوب جویدن غذا ، عدم مصرف ترشی و ماست و آب از نیم ساعت قبل تا 2 ساعت بعد غذا ، پرهیز از روی هم خواری ،سریع خواری ، ایستاده غذا خوردنو تنظیم صرف غذا در ساعات مشخص

کنترل وزن بسیار کمک کننده می باشد .

خواب عدم خواب در روز و پرهیز از دیر خوابیدن

فعالیت بدنی روزانه 30 تا 60 دقیقه و ماساژ کف پا بسیار توصیه شده است.

درمانهای خانگی

تخم شنبلیله پودر شده در برنامه غذایی قرار گیرد 2 هفته یک گرم مصرف شده یک هفته قطع شده مجدد تکرار شود

سماق روزانه 2 قاشق غذاخوری

دم نوش چای زیره به اندازه  یک قاشق مرباخوری روزانه

ماءالشعیر طبی نیز کمک کننده می باشد( 1 واحد جوی پوست کننده با 14 واحد آب جوشانده 20 تا 30 دقیقه بجوشد . تا جوها باز شد برداشته صاف کرده در یخچال قرار داده به عنوان آب میل نمائید)

مجددا توجه فرمائید که به هیچ وجه درمان های طب نوین را قطع نفرمائید و همیشه تحت نظر پزشک متخصص باشید)

بیماری نقرس

نقرس بیماری است که در آن رسوب اسید اوریک در مفاصل به خصوص در شست پا و همینطور در بافت نرم بدن منجر به بروز علائم می شود.آرتریت حاد به صورت متناوب مهمترین علامت نقرس محسوب می شود .شیوع این بیماری در چند دهه گذشته در اثر عواملی مانند مشکلات تغذیه ای ، مصرف الکل و بیماری کلیوی در سطح جهان افزایش پیدا کرده است.

توصیه ها و تدابیر:

مهمترین اقدام کاهش مصرف غذا می باشد .خوب جویدن و عدم مصرف آب ساعتی قبل و ساعتی بعد از مصرف غذا و همچنین عدم پرخوری و پرهیز از مصرف هم زمان چند نوع غذا در یک وعده اصلی و عدم غذاخوردن ایستاده و تنظیم زمان مشخص صرف غذای روزانه بسیار کمک کننده می باشد.

توصیه می گردد با شکم پر استحمام و جماع انجام نگیرد. همچنین در صورت مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه ، نفخ و یبوست حتما در مرحله اول درمان صورت پذیرد.

مصرف غذاهای با مزاج سرد به مدت 2 هفته و پس از این مدت تا بهبودی کامل بیماری مصرف غذاهای با مزاج گرم خصوصا مصرف گوشتها کاهش یابد.

پزهیز از خوابیدن در روز و خوابیدن بیش از حد توصیه شده است.

پیاده روی روزانه به صورت ملایم و با دقت همراه عدم فشار بر عضو درگیر کمک کننده می باشد .

درمانهای خانگی:

ضماد اسفرزه در فاز آرتریت حاد: یک قاشق غذا خوری در یک ظرف ریخته به همراه یک قاشق چای خوری سرکه مخلوط کرده آرام آرام آب اضافه کرده تا قوام بگیرد (شل یا سفت نباشد) این ترکیب را روی پارچه تمیز ریخته روی موضع ضماد کنید (ببندید) و هر یک ساعت موضع را پاک کرده و مجددا تکرار کنید .

 ماءالشعیر طبی : یک واحد جو پوست کنده را در 14 واحد آب با حرارت ملایم ریخته تا به حدود 11 تا 12 واحد برسد ( طوری که جو ها شروع به نرم شدن کنند ( باز شوند) سپس صاف کرده در یخچال قرار داده روزی چند لیوان از ماء الشعیر را میل نمائید .

خواهشمندیم در موارد شدت بیماری و یا تب  از همکاران متخصص داخلی استفاده نمائید.

1 2 3 28

جستجو

+