ﺗﺐ ﺧﻔﯿﻒ، ﺳﺮﻓﻪ ﺧﺸﮏ و ﺗﻨگی ﻧﻔﺲ ﺷﺎﯾﻌﺘﺮﯾﻦ ﻋﻼﺋﻢ ﮐﺮوﻧﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﮐﻪ ﺧﻄﺮﻧﺎک ﻧﯿﺴﺖ. در ﻣﻮارد ﺷﺪﯾﺪ، ﺗﻨﮕﯽ ﻧﻔﺲ در ﺣﺎل اﺳﺘﺮاﺣﺖ وﺟﻮد دارد ﮐﻪ ﺧﻄﺮﻧﺎک ﺑﻮده و ﺣﺘﻤﺎً ﺳﺮﯾﻌﺎً ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻣﺮاﮐﺰ درﻣﺎﻧﯽ ﻣﺮاﺟﻌﻪ ﺷﻮد. سایر علائم عبارتند از سردرد، آبریزش بینی وعلائم گوارشی که کمترشایع می باشند.
اگر علائم سرماخوردگی دارید سعی کنید اقدامات حمایتی اولیه مانند مصرف مایعات زیاد، استراحت در منزل و مصرف میوه های تازه را در برنامه خود قرار دهید. درصورتیکه با رعایت این نکات در عرض۲-۳ روز بهبودی حاصل نشد، به پزشک مراجعه نمایید تا پس از معاینه در صورت صلاح دید پزشک اقدامات لازم برای تشخیص کرونا صورت گیرد.
اﯾﻦ ﻋﻼﺋﻢ ﺻﺮﻓﺎً ﻫﺸﺪار دﻫﻨﺪه ﺑﻮده و ﺑﻪ ﻣﻌﻨﯽ ﺗﺸﺨﯿﺺ ﻗﻄﻌﯽ ﻧﯿﺴﺖ و ﺻﺮﻓﺎً در ﺻﻮرت ﺷﮏ ﭘﺰﺷﮏ در ﻣﻌﺎﯾﻨﻪ، از ﻃﺮﯾﻖ ﻧﻤﻮﻧﻪﺑﺮداری و اﻧﺠﺎم آزﻣﺎﯾﺶ، ﺗﺸﺨﯿﺺ ﻗﻄﻌﯽ ﮐﺮوﻧﺎ اﻣﮑﺎنﭘﺬﯾﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ اﮐﺜﺮ ﻣﺒﺘﻼﯾﺎن ﺑﻪ ﮐﺮوﻧﺎ، ﻋﻮارض ﺷﺪﯾﺪی ﻧﺪارﻧﺪ و ﻣﺎﻧﻨﺪ ﯾﮏ ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﯽ ﺳﺎده آن را ﺗﺠﺮﺑﻪ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ، ﺻﺮﻓﺎً ﮐﺴﺎﻧﯽ ﻧﯿﺎز ﺑﻪ اﻧﺠﺎم آزﻣﺎﯾﺶ ﺧﻮاﻫﻨﺪ داﺷﺖ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺻﻼح ﺪﯾﺪ ﭘﺰﺷﮏ دﭼﺎر ﻋﻼﺋﻢ ﺷﺪﯾﺪ ﺑﻮده ﯾﺎ ﭘﺮﺧﻄﺮ ﺑﻪ ﺣﺴﺎب ﻣﯽآﯾﻨﺪ.
با توجه به شرایط کنونی کرونا و نیز شلوغی بیمارستان ها پیشنهاد میشود که از خدمات تست کرونا در منزل استفاده گردد ولی زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻋﻼﺋﻢ ﺷﺪﯾﺪ ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﯽ، ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺗﻨﮕﯽ ﻧﻔﺲ در ﺣﺎل اﺳﺘﺮاﺣﺖ، ﺳﺮﻓﻪﻫﺎی ﺧﺸﮏ و ﺗﺐ ﺷﺪﯾﺪ ﺑﺎﺷﯿﻢ ﯾﺎ ﻋﻼﺋﻢ سرماخوردگی بعد از گذشت ۲-۳ روز بهتر نشد، لازم است به مراکز درمانی مراجعه کنیم.
در آنفولانزای فصلی فرد دچار تب شدید ناگهانی و بدن درد می شود، در حالیکه در بیماری کرونا علائم به اهستگی ایجاد می شود و تب ﺧﻔﯿﻒ و ﺳﺮﻓﻪ ﺧﺸﮏ و ﺗﻨﮕﯽ ﻧﻔﺲ ﻋﻼﻣﺖ ﺷﺎﯾﻊ آن اﺳﺖ. از روی ﻋﻼﺋﻢ ﻇﺎﻫﺮی ﻧمیﺸود ﺑﯿﻦ اﯾﻦ دو اﻓﺘﺮاق داد وﻟﯽ در ﻣﻮاردی ﮐﻪ ﻋﻼﺋﻢ ﺷﺪﯾﺪ ﻫﺴﺖ ﯾﺎ ﻓﺮد ﭘﺮﺧﻄﺮ ﻫﺴﺖ در ﺻﻮرت ﺻﻼح ﺪﯾﺪ ﭘﺰﺷﮏ ﻣﻌﺎﻟﺞ از ﻃﺮﯾﻖ ﻧﻤﻮﻧﻪﺑﺮداری و اﻧﺠﺎم آزﻣﺎﯾﺶ ﻣﯽﺗﻮان ﮐﺮوﻧﺎ را ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻗﻄﻌﯽ ﺗﺸﺨﯿﺺ داد.
اگر دچار علائم بیماری و سرماخوردگی هستید و به بیماری کرونا مشکوک می باشید به صورت روزانه علائم زیررا بررسی نمایید:
– تنگی نفس و تنفس سخت ( نفس خود را صبح هنگام به مدت ۲۰ ثانیه حبس کنید و به آرامی بیرون دهید چنانچه دچار سرفه و تنگی نفس نشدید مشکلی ندارید.)
– تشدید سرفه
– عدم قطع و کنترل تب
– کاهش سطح هوشیاری
دقت کنید فردناقل کرونا ممکن است فاقد هرگونه علامتی باشد، زیرا دروره کمون بیماری از ۱ تا ۱۴ روز متغییر است. در این مدت فرد می تواند دیگران را آلوده نماید؛ پس برای جلوگیری از ابتلا به کرونا وبه منظور قطع زنجیره انتقال از دست دادن و روبوسی و استفاده از لوازم مشترک ، حتی افراد بدون علامت خودداری نمایید.
اگر سردر به تنهایی وجود داشته باشد احتمال ابتلا به کرونا پایین است اما اگر علائم دیگر مانند تب، سرفه خشک و درد قفسه سینه و تنگی نفس به صورت همزمان وجود داشته باشد احتمال اینکه شما به بیماری کرونا مبتلا باشید بیشتر است.
در اکثر موارد عوارض گوارشی ماننددل درد یا دل پیچه وجودندارد و این عوارض با احتمال کمتری جزو علائم بیماری کرونا می باشد.
بله. احتمال ابتلا به کرونا در کودکان نیز وجود دارد. در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر حتما به اورژانس مراجعه نمایید:
نا پایداری دردمای بدن نوزاد، به صورت تب یا کاهش دما
سرفه، تنفس تند، ناله، پرش پره های بینی، اختلال درخواب
عدم تمایل به شیرخوردن، خواب آلودگی غیر طبیعی، استفراغ، اسهال، تورم در ناحیه شکم
و…
تا حد امکان از حضور درمراکز درمانی بپرهیزید. به این منظور می توانید از خدمات ویزیت پزشک در خانه استفاده کنید.(با شماره ۷۲۱۰۳ تماس حاصل فرمایید.)
اگر مجبور به حضور در مراکز درمانی شدید حتما از ماسک استفاده نمایید و سعی کنید با وسایل و تجهیزلت بیمارستانی تماس نداشته باشید. برای پیشگیری از انتقال ویروس به محیط بهداشت را رعایت فرمایید وحین سرفه و عطسه جلوی دهان خود را بگیرید.
مادران باردار در هر سنی از حاملگی چنانچه دچار علائم خفیف سرماخوردگی شدند که ظرف۳-۲ روز بهتر نشود، باید به پزشک مراجعه کنند.
رﻋﺎﯾﺖ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺣﺪاﻗﻞ ۲- ۱.۵ متری با فرد
در ﻇﺮف ﻣﺸﺘﺮک غذا ﻧﺨﻮرﯾﻢ
ﺗﻮﺻﯿﻪ ﺑﻪ ﺧﻮردن ﻣﺎﯾﻌﺎت ﮔﺮم و اﺳﺘﺮاﺣﺖ
ﺟﺪاﺳﺎزی ﻣﺤﻞ ﺧﻮاب
ﺟﺎﻫﺎی ﻣﺸﺘﺮک در ﺧﺎﻧﻪ ﻣﺎﻧﻨﺪ آﺷﭙﺮﺧﺎﻧﻪ ﺑﺎﯾﺪ ﺗﻬﻮﯾﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻪ، از ﻃﺮﯾﻖ ﺑﺎزﮐﺮدن ﭘﻨﺠﺮه و اﯾﺠﺎد ﺟﺮﯾﺎن ورود و خروج هوا
ﺷﺴﺘﺸﻮی ﻣﮑﺮر دﺳﺖﻫﺎ ﺑﺎ آب و ﺻﺎﺑﻮن ﺑﻪ ﻣﺪت ۳۰ ثانیه به خصوص بعد از رفتن به دستشویی، قبل از غذا خوردن، بعد از تماس با ترشحات بینی و بعد از سرفه و عطسه
حین تماس با ترشحات و لباس فرد مبتلا از دستکش استفاده نمایید
وﯾﺮوس ﮐﺮوﻧﺎ از ﻃﺮﯾﻖ ﻗﻄﺮات ﺗﻨﻔﺴﯽ ﻧﺎﺷﯽ از ﻋﻄﺴﻪ ﯾﺎ ﺳﺮﻓﻪ و اﺳﺘﻨﺸﺎق در ﻣﺤﯿﻄﯽ ﮐﻪ ﺗﻬﻮﯾﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻧﺪارد ﯾﺎ ازدﺣﺎم ﺟﻤﻌیت ﻫﺴﺖ و ﯾﺎ ﺗﻤﺎس ﺑﺎ ﺳﻄﻮح آﻟﻮده ﻣﻨﺘﻘﻞ ﻣﯽﮔﺮدد.
ﻫﺮ ﻓﺮد ﻣﺒﺘﻼ ﮐﻪ ﻣﺸﮑﻮک ﺑﻪ ﮐﺮوﻧﺎ ﻫﺴﺖ و ﻗﺮار اﺳﺖ در ﺧﺎﻧﻪ ﻣﺮاﻗﺒﺖ ﺷﻮﻧﺪ، ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ در اﺗﺎق ﺟﺪاﮔﺎﻧﻪ ﺑﺎﺷﺪ. در ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن ﻣﻮارد ﻣﺸﮑﻮک و ﻗﻄﻌﯽ اﯾﺰوﻟﻪ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ.
شستشو با آب گرم ۶۰ تا ۹۰ درجه ومواد شوینده خانگی کفایت میکند. اگر از بیمار مشکوک به کرونا مراقبت می کنید حین نظافت لباس حتما از دستکش استفاده نمایید.
این ویروس در بیرون از بدن از ۲ ساعت تا ۹ روز می تواند زنده بماند. طول عمر این ویروس در بیرون از بدن به جنس محیط و دمای محیط بستگی دارد.
خیر، زیرا متانول بسیلر سمی است و می تواند باعث التهاب پوست، کوری، نارسایی کلیه، کما و حتی مرگ شود.
ﮐﺮوﻧﺎ درﻣﺎن دارد ﮐﻪ ﺑﺮ اﺳﺎس ﻋﻼﺋﻢ ﺑﯿﻤﺎر ﻣﺘﻔﺎوت ﻫﺴﺖ. اﮔﺮ ﺣﺎل ﻋﻤﻮﻣﯽ ﺧﻮب ﺑﺎﺷﺪ و ﺗﻨﮕﯽ ﻧﻔﺲ ﺷﺪﯾﺪ ﻧﺪاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﻣﺼﺮف دارو ﻧﺪارد و اﻗﺪاﻣﺎت ﺣﻤﺎﯾﺘﯽ ﺑﺮ ای ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﯽﻫﺎی ﻋﺎدی ﮐﻔﺎﯾﺖ ﻣﯽﮐﻨﺪ. هنوز داروی قطعی برای درمان کرونا تولید نشده است.
اگر بیمار تنگی نفس شدید دارد یا فاکتور های خطر مانند بیماری مزمن، بارداری و.. وﺟﻮد داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﺎ ﻋﻼﺋﻢ ﺳﺮﻣﺎﺧﻮردﮔﯽ ﺧﻔﯿﻒ ﻫﻢ ﺑﺮرﺳﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ اﻧﺠﺎم ﻣﯽﺷﻮد. اﮔﺮ ﺳﻄﺢ اﮐﺴﯿﮋن ﺧﻮن اﻓﺖ ﺷﺪﯾﺪ ﻧﺪاﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﺎ ﺗﺠﻮﯾﺰ داروی ﺧﻮراﮐﯽ ﺑﺎ ﺻﻼح ﺪﯾﺪ ﭘﺰﺷﮏ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺳﺮﭘﺎﯾﯽ درﻣﺎن ﻣﯽﺷﻮد.
ویروس کرونا حتی در فریزر قادربه زنده ماندن است و دربرخی تحقیقات گفته می شود حتی دردمای منفی ۵۰ درجه زنده می ماند؛ اما حرارت و گرما باعث از بین رفتن ویروس می شود به طوریکه دردمای بالاتر از ۳۰ درجه قادربه ادامه حیات نمی باشد و از بین می رود. گفته می شود کرونا تا ۷۲ ساعت در یخچال زنده می ماند.
در این باره اطلاعات کافی در اختیار نیست. اما بهتر است حیوانات خانگی درمنزل نگهداری نشوند. در صورت نگهداری حیوانات خانگی سعی کنید محیط اطراف آنها را به صورت روزانه نظافت نمایید وحین گردش بردن در مکان های شلوغ ظاهر نشوید. امکان آلودگی حیوان طی گردش روزانه وجود دارد، پس اگر امکان دارد فعلا اینکار را به تعویق بیندازید.
خیر. برای پیشگیری از کرونا به هیچ وجه نیاز به مصرف آنتی بیوتیک نیست. با توجه به این نکته که کرونا یک ویروس است، آنتی بیوتیک روی آن هیچ تاثیری ندارد. خوددرمانی به هیچ وجه توصیه نمی شود.
فروشگاه ها. پمپ بنزین ها و بیمارستان ها و به طور کلی در هر مکانی که ازدحام جمعیت وجود دارد، ریسک ابتلا به بیماری بالاست.
میزان مرگ ومیر دراثر بیماری بین ۳-۲.۵ درصد گزارش شده است. ریسک مرگ و میردرسالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی و بیماری زمینه ای قلبی، تنفسی، دیابت و … افزایش می یابد.
به امید اینکه با رعایت نکات بهداشتی، کرونا را شکست دهیم…